Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması: Hep bir algı peşindeler
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul için “algı”, lüks inşaatlar için “sosyal konut” dedi.

Fotoğraf: AA
Malatya – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Malatya’da Kanal İstanbul’a ve İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 23 Nisan’da meydana gelen İstanbul depremine ilişkin konuşan Kurum, “36 bin binada, 425 bin bağımsız bölümün bugün itibarıyla hasar tespiti yapılmıştır. Bunlardan 27 bin 697 binanın hasarsız olduğunun, 4 bin 295 binamızın da az hasarlı olduğunun tespitlerini yaptık” dedi.
Yine yıl sonunu işaret etti
Malatya’daki deprem konutlarına ilişkin de konuşan Kurum, “Biliyorsunuz teslim ettiğimiz konut sayısını geçtiğimiz eylül ayında 100 bine, ekimde 130 bine, kasımda ise 155 bine çıkarmıştık. İnşallah yıl sonuna kadar (Malatya’da) söz verdiğimiz 55 bini konut, 10 bin iş yeri ve 13 bin köy evi olmak üzere toplamda 79 bin bağımsız bölümün tamamını inşa etmiş olacağız” iddiasında bulundu.
‘Sosyal konut’muş
Bakan Kurum Kanal İstanbul’a ilişkin de “(CHP Genel Başkanı Özgür Özel) Ne diyor? 'Kanal İstanbul'muş, efendim Arnavutköy'deki lüks konutlarmış.' Hep bir algı peşinde. İki laftan biri emin olun iftira. Biz diyoruz ki sosyal konut yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurum geçtiğimiz gün Kanal İstanbul için “Kanal İstanbul'la ilgili konu şu an gündemimizde yok, olmadığını daha önce de söylemiştik” demişti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise bugün Kanal İstanbul projesinden vazgeçmediklerini, doğru finansmanın sağlanması halinde mutlaka yapacaklarını söylemişti. (AA)
Evrensel'i Takip Et